Datum & Tijd Locatie
18/09/2021
Hele dag
Cloud Nine, TivoliVredenburg tijdens Gaudeamus Muziekweek 2020
Vredenburgkade 11, Utrecht

Concertbeschrijving

Perceived Reality

Welke versie van de werkelijkheid zie jij?

Kluster5 viert haar 5-jarig bestaan met Perceived Reality: een actuele voorstelling over onze tijd waarin de werkelijkheid vaak gekleurd wordt. 

We zijn gefascineerd door hoe de werkelijkheid verschillend kan worden waargenomen, afhankelijk van door wie, op welke plek en via welk medium. In een tijd waarin de mogelijkheden van de digitale wereld oneindig zijn, kun je tegenwoordig zelf bepalen welke werkelijkheid je aan de wereld laat zien.

Componisten Alex Kordzaia en Celia Swart creëren visuals en muziek – verrijkt met drumpads, effectpedalen en MIDI-keyboards – die door de musici van Kluster5 uit het hoofd wordt uitgevoerd. Via oren, ogen en lichaam nemen we het publiek mee langs verschillende waarnemingen van de realiteit. 

Zowel Celia’s als Alex’ werk gaat over ‘alternatieve werkelijkheid’. Celia ervaart een alternatieve werkelijkheid in alle apps op haar telefoon, Alex ontdekte de verschillende lagen in zijn waarnemingen van de werkelijkheid toen hij opgroeide in het onrustige Georgië van de jaren ‘90.

Houd de website van Gaudeamus en onze nieuwsbrief in de gaten voor precieze tijden, locatie en meer informatie.

 

Kaart onbeschikbaar