Perceived Reality

Datum & Tijd Locatie
11/09/2021
Hele dag
Cloud Nine, TivoliVredenburg tijdens Gaudeamus Muziekweek 2020
Vredenburgkade 11, Utrecht

Concertbeschrijving

Perceived Reality

Welke versie van de werkelijkheid zie jij?

Kluster5 viert haar 5-jarig bestaan met Perceived Reality: een actuele voorstelling over onze tijd waarin de werkelijkheid vaak gekleurd wordt. 

We zijn gefascineerd door hoe de werkelijkheid verschillend kan worden waargenomen, afhankelijk van door wie, op welke plek en via welk medium. In een tijd waarin de mogelijkheden van de digitale wereld oneindig zijn, kun je tegenwoordig zelf bepalen welke werkelijkheid je aan de wereld laat zien.

 

Celia Swart maakte haar werk geïnspireerd door de alternatieve werkelijkheid in alle apps op haar telefoon. Het internet heeft een parallelle wereld gecreëerd waarin alleen iemands ‘beste versie’ wordt getoond. Verslaafd aan likes verandert de hoofdpersoon steeds meer. Wanneer haar volgers één voor één afhaken zal ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden om haar eigenwaarde te ijken aan haar online relevantie.

 

Ontmoet hoofdpersoon Cecí Gold alvast op instagram!

Ga naar instagram.com/cecigoldplaysviolin

 

Alexandre Kordzaia ontdekte verschillende lagen in zijn waarnemingen van de werkelijkheid toen hij opgroeide in het roerige Georgië van de jaren ‘90. Zijn herinneringen aan zijn jeugd zijn positief, terwijl zijn fantasiewereld zeer gewelddadig was. In zijn werk gebruikt Alexandre stemopnames en videobeelden uit zijn jeugd waarin deze twee lagen duidelijk aanwezig zijn: vrolijke verhalen over feestjes wisselen zomaar af met chaotische gruwelen uit de hel. Misschien dat deze twee lagen samen pas een compleet beeld van de werkelijkheid geven?

 

Houd de website van Gaudeamus en onze nieuwsbrief in de gaten voor precieze tijden, locatie en meer informatie.

 

Kaart wordt geladen...