Kluster5 is a young ensemble based in The Hague. The unusual combination of violin, saxophone, percussion, guitar and piano creates opportunities to explore many different styles of music, from contemporary classical to jazz and pop. By playing works written especially for the ensemble, Kluster5 brings an unheard modern sound.
The ensemble develops in different directions by cooperating with leading artists from various disciplines. In July 2016 Kluster5 performed a show at music festival Wonderfeel in which the ensemble members will be choreographed by choreographer Regina van Berkel. In August 2016 the ensemble worked with composer/jazz pianist Martin Fondse, and toured with a program of their own compositions and improvisations.
Kluster5 will be ensemble in residence at the coming edition of the Gaudeamus Muziekweek.

Martin van Hees

Martin van Hees (Groningen 1990) is, volgens zijn professor Zoran Dukic, een musicus met “outstanding musical expression”. Martin slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek. Tijdens zijn studie had Martin de eer om te soleren bij het Atheneum Kamer Orkest met de uitvoering van het Concierto de Aranjuez van J. Rodrigo. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten waaronder hedendaagse muziek, kamermuziek en samenwerking met dans.

Van oktober tot december 2014 toerde hij met ‘The Classical Guitar Project’ door India met als doel het promoten van de klassieke gitaar door middel van concerten, workshops en masterclasses. Martin gaf optredens in India, Thailand, Italië, België en Nederland waaronder een concert in Het Concertgebouw met de Ligeti Academie. In 2015 zal Martin samenwerken met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen. Daarnaast hebben talentvolle componisten Christiaan Richter en Jan-Peter de Graaff een aantal composities opgedragen aan Martin van Hees.

Martinvanhees.com

Daan van Koppen

Daan van Koppen (1990) Poeldijk, Westland.

Op 9 jarige leeftijd begint Daan met het spelen van de saxofoon bij de plaatselijke muziekvereniging. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij bij David Kweksilber, Frank Timpe en Leo van Oostrom en behaald in 2015 zijn Master.

In 2012 heeft hij een Erasmus studie gedaan bij Kyle Horch aan The Royal College of Music in Londen.

Hij heeft  masterclasses gevolgd bij saxofonisten als Arno Bornkamp (Nederland), Martin Eriksonn (Zweden), Jorgen Pettersonn (Zweden), Kenneth Tse (China), Johannes Thorell (Zweden).

Sinds 2013 is hij werkzaam als baritonsaxofonist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Naast Kluster5 is Daan actief bij verschillende ensembles waaronder het Haags Saxofoonkwartet en Neo-Fanfare 9×13.

Tenslotte is Daan docent saxofoon en geeft les bij diverse muziekverenigingen.

Isa Goldschmeding

Isa Goldschmeding studeerde bij Axel Strauss aan het San Francisco Conservatory of Music en behaalde haar Bachelor- en Masterdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als student van Theodora Geraets en Ilona Sie Dhian Ho. Ze volgde de orkestmaster bij het Residentie Orkest, en had lessen bij Theo Olof, Peter Brunt, Phillippe Graffin en Isabelle van Keulen en het Osiris trio.

Isa houdt erg van kamermuziek, en heeft een speciale belangstelling voor moderne muziek. In 2014 was ze één van de instrumentale solisten in de opera Kopernikus van Claude Vivier bij de Nederlandse Opera. Ze speelde met Asko|Schönberg, Ensemble Klang, Rosa Ensemble, Residentie Orkest en de Nieuwe Philharmonie Utrecht en is lid van het jonge Haagse ensemble Kluster5.

Naast haar werk als violiste is Isa ook werkzaam als producent. Zo werkte ze voor Asko|Schönberg en Dag in de Branding en is ze als productieleider verbonden aan een groot opnameproject rond muziek van Kurtág onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Jennifer Heins

Jennifer Heins studeert momenteel klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jennifer heeft tijdens haar Bachelor opleiding gestudeerd bij de docenten: Hans Zonderop, Fedor Teunisse, Theun van Nieuwburg en Peppie Wiersma. Onlangs heeft ze haar Bacheloreindexamen behaald met het cijfer negen. In september 2015 begint Jennifer aan haar Masteropleiding.

Jennifer heeft in 2014 een half jaar gestudeerd aan de Hochschule für Musik München, bij prof. Raymond Curfs in kader van het Erasmus-Exchange Program en heeft de afgelopen jaren als remplaçant mogen spelen in o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, de Bayerische Staatsoper, het Residentie Orkest, Slagwerk Den Haag, het Nederlands Blazers Ensemble en AskoSchönberg. Ook heeft zij meerdere projecten gespeeld in het Nationaal Jeugd Orkest.

Tim Sabel

Tim Sabel (’90) rondde in juni 2015 zijn Masteropleiding Klassiek Piano af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De eerste twee jaar van de Bacheloropleiding studeerde hij bij Paul Komen, daarna studeerde hij verder bij Ellen Corver.

Solo speelt Tim werken van o.a. Sweelinck, Beethoven, Brahms, Debussy, Ravel en Bartók. Daarnaast speelt hij in diverse duo’s en ensembles, waaronder Kluster5, waarin hij ook veel moderne muziek speelt. Zo speelde hij meerdere malen tijdens de NJO Muziekzomer werken van Reich, Andriessen en Martland en recentelijk speelde hij de Drei Stücke für zwei Klaviere van Ligeti met zijn neef Emiel Janssen. Tim heeft ook een Minor Theorie gevolgd en arrangeert regelmatig stukken voor ensembles waarin hij speelt. Ook improviseren doet hij graag. Tim is docent piano bij de PI-cursus van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.