Ons visuele album Perceived Reality werd op 10 juni uitgebracht op het label
7 Mountain Records


Perceived Reality is een tweeluik over het waarnemen van de werkelijkheid: over hoe we onszelf zien, hoe we gezien (willen) worden door anderen, en over het durven loslaten van een beeld dat je van jezelf hebt om daarna verder te kunnen gaan.  
De ene helft gaat over een jonge vrouw die zich, opzoek naar waardering en bevestiging, verliest in het beeld dat ze van zichzelf creëert in de online wereld van social media. In de andere helft reist een man terug naar zijn kindertijd in het Georgië van 1999, waar hij bekende plekken maar ook verborgen herinneringen ontdekt…

Perceived Reality - trailer

Een Visueel Album

Kluster5 wil het publiek meer bieden dan alleen het luisteren naar klank – Als wij muziek spelen dan vormt zich een complete wereld in ons hoofd – díe willen we met het publiek delen.

We willen dat mensen de muziek horen mét ons verhaal, want dat is wat het werk uniek maakt, dat is wat het persoonlijk en ‘van ons’ maakt. De visie die wij delen met de componist, die willen we mensen laten ervaren. Daarom maken wij nu een visueel album: Perceived Reality.

Visueel album
De vorm van het visuele album bestaat in de popmuziek al heel lang – onder andere The Beatles, Prince, Pink Floyd, Michael Jackson en Beyoncé maakten visuele albums.

Kluster5 introduceert het visuele album nu in de nieuwe muziek: een muziek album begeleid door film die visie achter de muziek visueel overbrengt, de muziek meer context geeft en zo op een rijkere manier het verhaal communiceert.

Perceived Reality is een tweeluik over het waarnemen van de werkelijkheid: componisten Celia Swart en Alexandre Kordzaia vertellen hun persoonlijke verhaal.

Celia’s verhaal speelt zich af in het heden en gaat over de soms verwarrende relatie die we hebben met de parallelle wereld online. Alexandre blikt juist terug, hij bekijkt zijn fantasiewereld als 5-jarige in het onrustige Georgië, vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

In beide gevallen lijkt de waargenomen werkelijkheid misschien onschuldiger dan ze is…

Perceived Reality in de media