Perceived Reality

Release event

Als eerste ons visueel album bekijken in de bioscoop? Kom dan naar ons release event op:

donderdag 9 juni, 20:15 uur in Pathé Buitenhof (Den Haag)

Voor tickets: klik hier!

20:00 ontvangst en inloop met bubbels
20:15 inleiding
20:25 screening
21:30 dankwoord
21:40 afterparty!

Perceived Reality - trailer

Een Visueel Album

Kluster5 wil het publiek meer bieden dan alleen het luisteren naar klank – Als wij muziek spelen dan vormt zich een complete wereld in ons hoofd – díe willen we met het publiek delen.

We willen dat mensen de muziek horen mét ons verhaal, want dat is wat het werk uniek maakt, dat is wat het persoonlijk en ‘van ons’ maakt. De visie die wij delen met de componist, die willen we mensen laten ervaren. Daarom maken wij nu een visueel album: Perceived Reality.

Visueel album
De vorm van het visuele album bestaat in de popmuziek al heel lang – onder andere The Beatles, Prince, Pink Floyd, Michael Jackson en Beyoncé maakten visuele albums.

Kluster5 introduceert het visuele album nu in de nieuwe muziek: een muziek album begeleid door film die visie achter de muziek visueel overbrengt, de muziek meer context geeft en zo op een rijkere manier het verhaal communiceert.

Perceived Reality is een tweeluik over het waarnemen van de werkelijkheid: componisten Celia Swart en Alexandre Kordzaia vertellen hun persoonlijke verhaal.

Celia’s verhaal speelt zich af in het heden en gaat over de soms verwarrende relatie die we hebben met de parallelle wereld online. Alexandre blikt juist terug, hij bekijkt zijn fantasiewereld als 5-jarige in het onrustige Georgië, vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

In beide gevallen lijkt de waargenomen werkelijkheid misschien onschuldiger dan ze is…